Avtor: Župnija Dutovlje Objavljeno: 23. 01. 2020

Letošnja nedelja Svetega pisma obeležuje začetek Leta Božje besede

Katoliška biblična federacija (CBF) je v spomin na 1600. obletnico smrti največjega prevajalca Svetega pisma sv. Hieronima, razglasila leto 2020 za Leto Božje besede. V Cerkvi na Slovenskem bomo z obhajanjem leta Božje besede začeli na Nedeljo Božje besede, 26. januarja 2020, zaključili pa ga bomo na Nedeljo Božje besede, 24. januar 2021. 

Sv. Hieronim se je vedno znova spraševal, »kako bi lahko živeli brez poznanja Pisma, iz katerega se učimo spoznavati Kristusa samega, ki je življenje verujočih?« Dobro se je zavedal, da je Sveto pismo sredstvo, »s katerim Bog vsak dan govori vernikom.« 

Sveto pismo te nagovori na svoj način in te ne pusti ravnodušnega. Primerno je za branje za vso družino, od otrok do najstarejših. Sveto pismo lahko uporabljamo vsak dan tudi za razvedrilo in ne le v uteho. Zato naj ne bo okras na knjižni polici, naj bo priročnik in vsakdanji sopotnik. Oglejte si video posnetek g. župnika Martina Goloba, ki predstavi različne izdaje svetega pisma in spregovori o pomenu svetega pisma. 

Sveto pismo je v različnih tematskih izdajah  lahko tudi lepo priložnostno darilo. 

Viri:

https://katoliska-cerkev.si/leto-bozje-besede-2020 

https://si.aleteia.org/