Avtor: Župnija Dutovlje Objavljeno: 19. 03. 2020

Prinesite svetega duha v vaše domove

V teh dneh, ko ostajamo doma, brez socialnih stikov zato, da se izognemo bolezni, se soočamo s številnimi izzivi. Starejši in bolni, ki so sami, ostajajo še bolj osamljeni kot prej, družine z otroki si skušajo na novo organizirati svoje življenje doma, ki postaja tudi delovni prostor. Otroci, težko razumejo zakaj ne smejo več na igrišče in težko sprejemajo prostorske omejitve. Ob teh lepih dnevih je težko ostati doma vsem, še posebej tistim, ki živijo v majhnih domovih, brez vrta ali celo brez balkona. Na preizkušnji smo vsi. 

Sveto pismo uči (Rimljanom 5): 

"Ker smo torej opravičeni iz vere, živimo v miru z Bogom po našem Gospodu Jezusu Kristusu, po katerem se nam je tudi po veri odprl dostop v to milost, v kateri stojimo in se ponašamo z upanjem na Božjo slavo. Pa ne samo to, ampak se celo ponašamo  s stiskami, saj vemo, da stiska rodi potrpljenje, potrpljenje preizkušenost, preizkušenost upanje. Upanje pa ne osramoti, ker je Božja ljubezen izlita v naša srca po Svetem Duhu, ki nam je bil dan."

Danes je prvi pomladni dan, ki prinaša novo upanje. Ne pozabimo, da je to obdobje tudi čas posta in postne postave. Tako, smo k svoji zaobljubi v odrekanju pridodali še eno- osamitev. Sprejmimo to kot daritev, saj prinaša tudi pozitivne stvari. 

sveti jozef-teden druzine

Danes je tudi praznik svetega Jožefa, ta teden pa obeležujemo kot teden družine. Koprska škofija nas spodbuja k ustvarjalnosti in predstavlja nekaj iztočnic za pogovor in molitev: od praznika sv. Jožefa do Gospodovega oznanjenja. Ob tednu družine so izdali tudi posebno zloženko. Škof Jurij nas vabi s svojim geslom: “Pogum, ljudstvo v deželi”. 

 

 

 

 

 

Pomembno je, da ostanemo povezani z družino, sorodniki, prijatelji in znanci, predvsem pa z Bogom, ki je naša rama tolažnica, v dobrem in v slabem. Kljub temu, da ostajajo lesena vrata naše cerkve zaprta, pa jo lahko sedaj spustimom v naš dom. Odprimo svoja vrata in srca.

Možnosti za spremljanje svetih maš je veliko: po radiu, televiziji ali  spletu. Več informacij o urnikih svetih maš preko različnih medijev je na voljo TU 

Oznanilo sv. maše

Vedno je na voljo RADIO OGNJIŠČE,  za naše območje na frekvencah 91,0 in 104,5 MHz. Sv. maša je med tednom ob 19.00 uri, v nedeljo ob 10.00 uri. Na spletni strani Radia Ognjišče je na voljo tudi arhiv preteklih verskih ali drugih pogovrnih oddaj ali preko mobilne aplikacije, ki jo naložite na svoj mobilnik.

 

 

 

Posebej vabljeni uporabniki DRUŽBENIH OMREŽIJ, da prisluhnemo in širimo božjo besedo! Radio Ognjišče vabi, da se povežemo v dobrih mislih, zato vabljeni k spremljanju radijskega programa in vsebin tudi preko družbenega omrežja Facebook, na tej povezavi (za ogled vsebin na Facebooku si morate ustvariti svoj profil).  Delite #ostanidoma in prispevajte k nacionalni aktivaciji v boju proti korona virusu. 

Spremljajte svete maše preko Facebooka: iz Krškega in iz Bohinja ter v živo preko Youtuba iz Domžal (od ponedeljka do sobote na sporedu ob 18. uri, ob nedeljah pa ob 10. uri!).  

Župnik Martin Golob

Vsak dan ob 19.00 uri v živo mašuje g. Župnik Martin Golob, razen v nedeljo ob 10.00 uri v cerkvi sv. Martina v Srednji vasi pri Bohinju. Pri teh svetih mašah sodeluje okrog 2.000 vernikov, ogleda pa si jih tudi več kot 12.000 uporabnikov!

Molimo za zdravniško osebje po bolnicah, zdravstvenih domovih, domovih za ostarele in druge uslužbence, ki so v stiku z bolniki ali z večjim številom ljudi, kot so trgovci, vozniki in drugi, ki se žrtvjujejo ter njihove družine. 

V teh dneh, ko se manj družimo si lahko vzamemo čas za prebiranje Svetega pisma in drugih katoliških knjig, časopisov in revij.

Priporočamo tudi branje vsebin na spletni strani ALETEIAhttps://si.aleteia.org/, ki ponuja zgodbe s področja družinskega življenja, odnosov, zdravega načina življenja, trendov, športa, duhovnosti, kulture in potovanj. Aleteia je med ljudmi in z ljudmi – na vsakodnevna vprašanja in težave ponuja odgovore na temelju krščanskih vrednot ter spodbuja s pozitivnimi zgledi.

VEČ DUHOVNIH SPODBUD je na voljo tudi TU.