Avtor: Župnija Dutovlje Objavljeno: 1. 05. 2021

V maju nas bogati šmarnična pobožnost

Slovenski katehetski urad je skupaj s Celjsko Mohorjevo družbo pripravil tako kot vsako leto šmarnice za otroke z naslovom Svetniki so bili čisto (ne)navadni ljudje,  avtorja Aca Jeranta in – šmarnice za odrasle z naslovom Camino, pot, ki se začne na koncu, avtorja Marka Rijavca.

Letos so šmarnice za otroke v obliki razgibanih dialogov med otroki in malim angelom Serafinčkom. Knjiga približa svetniške like vseh starosti, stanov in obdobij. Otroke vabi, da bi tudi sami v vsakdanjem življenju pogumno stopili na pot svetosti in vedno bolj postajali Jezusovi prijatelji: »Nihče ni tako dober, da ne bi mogel biti še boljši. Prav tako ni nihče tako velik prijatelj z Jezusom, da ne bi mogel biti še večji.«

 

smarniceŠmarnice za odrasle pa nas v svetem Jakobovem letu vabijo, da v mislih prehodimo camino, Jakobovo romarsko pot, ki nas vabi k soočanju z vprašanji o smislu življenja, našem delovanju in poslanstvu. Gre za pot za Gospodom, pot k sebi. Pot, ki krene vedno malo drugače, kot načrtujemo, a nas hkrati vabi, da bi zaupali in se spreminjali – da bi bili bližje Njemu: »Če hoče kdo iti za menoj, naj se odpove sebi in vzame svoj križ ter hodi za menoj« (Mt 16,24).

Vsem, ki se boste zbirali pri šmarnicah, želimo blagoslovljen Marijin mesec maj.

Ker so druženja v cerkvah še vedno številčno omejena, lepo vabljeni, da si knjigi kupite in jih prebirate doma v družinskem krogu. Več informacij o naročilu je dostopnih tu: Celjska Mohorjeva družba, Prešernova ul. 23, 3000 Celje 03 490 14 20, info@celjska-mohorjeva.si, www.mohorjeva.org.

 

Šmarnice lahko spremljate tudi preko televizije, radia ali družbenih omrežij:

- Župnik Martin Golob: (18) Martin Golob | Facebook vsak dan ob 19h, ob nedeljah ob 10h

- Televizija T2, Golica TV in Radio Ognjišče vsak dan ob 19h, ob nedeljah ob 10h in

- vsak dan ob 18.00 na valovih Zelenega Vala.